Of u nu biefstuk, sudderlappen of een heerlijk verse runderbouillon wilt klaarmaken; de natuurlijke groei van onze Blondes staat garant voor een mals stuk rundvlees, mooi van kleur en met de juiste vetbedekking.

Vleespakket Beerse Blondes

Hoe werkt het

Een aantal keer per jaar hebben wij een rund slachtrijp dat we van 'kop tot staart' in vleespakketten verkopen. Als het hele rund verkocht is, wordt deze geslacht. Na het slachthuis wordt bij ambachtelijke slagerij Jan Smolders in Volkel het vlees uitgebeend en klein gemaakt. Het vlees wordt verdeeld in pakketten en alle vleesonderdelen worden voorzien van naam.

Het vleespakket bestaat uit alle onderdelen van een rund. Het gewicht per onderdeel is wisselend per rund:

 • biefstuk (± 1 kg)
 • kogelbiefstuk (± 1 kg)
 • rosbief (± 1,5 kg)
 • sukade (± 1 kg)
 • riblap (±1,5 kg)
 • braadlap/stuk (± 2 kg)
 • soepvlees/hachee, soepschenkel (± 3,5 kg)
 • rundergehakt (± 5 kg)

Sommige delen van het rund, zoals de haas, tong en staart, zijn te klein om te verdelen en kunnen als ‘extra’ besteld worden (wie het eerst komt......).

Weet wat je eet

Ons Beter-Leven-2-sterrenvlees is (h)eerlijk 100% natuurlijk rundvlees zonder toevoegingen. Het gewicht van een rundvleespakket is tussen de 15 en 20 kilo. Ieder rund is anders dus kan het gewicht soms wat afwijken. De prijs is € 11,75 per kilo.

In overleg komen we het vlees eventueel bij u thuisbrengen. Met het verpakken kunt u zelf de porties bepalen voor in de vriezer. Het enige waar U nog voor moet zorgen is ruimte in de diepvries (1,5 tot 2 lades), diepvrieszakjes en sluitstrips/elastiekjes.

Slagerij Smolders

Al sinds 1999 werken we nauw samen met ambachtelijke Slagerij Jan Smolders in Volkel.

Jan Smolders verwerkt het gehele rund op ambachtelijke wijze tot verschillende vleesspecialiteiten. We zijn beiden erg tevreden over deze samenwerking. We delen dezelfde visie en voorzien klanten graag van antwoorden op vragen over herkomst en dierenwelzijn.

Geweldig dat onze runderen, geboren en getogen in Westelbeers, grazend op ons grasland, in natuurgebied de Landschotse Heide en Beekdal Grote Beerze als heerlijk vlees lokaal verkocht worden.

Natuurvlees-Nederland

Natuurvlees-Nederland is een nieuw concept vanaf 2019, exclusief te vinden bij Slagerijen Kaldenberg gevestigd in de Sligro vestigingen. Omdat dit concept zo goed aansluit bij onze bedrijfsvoering zijn wij hier vanaf het begin bij betrokken.

Natuurvlees-Nederland is gecertificeerd twee-sterren-Beter-Leven rundvlees afkomstig van vrouwelijke runderen die zijn ingezet voor het beheer van onze natuur. Het vlees is 100% Nederlands; dat betekent dat de runderen zijn geboren en opgegroeid in Nederland, de runderen worden in Nederland geslacht, bewerkt en verkocht. De runderen grazen in de nationale parken, bossen, polders en uiterwaarden, waar ze genieten van al het goeds dat de natuur te bieden heeft.

Restaurant Promessa

Restaurant Promessa, aan de Markt 3 in Eersel, is ook een afnemer van onze Beter-Leven-2-sterren-runderen.

Wat Promessa zo bijzonder maakt, is dat ze een heel rund van kop tot staart verwerken in hun eigen restaurant. Food is art is hun motto. In hun menu’s laten ze u zien wat ze onder hedendaagse kookkunst verstaan, zonder ooit het natuurlijk product uit het oog te verliezen.

Restaurant Promessa heeft meerdere concepts:

 • Op de a la carte (Foodbar) kaart kunt u kiezen uit eigentijdse brasserie gerechten met pure en eerlijke producten.
 • U kunt een chef boeken voor een onbezorgde avond thuis genieten van hun kookkunsten
 • Dinerbox by Promessa voor een top diner bij u thuis waar alle voorbereidingen al getroffen zijn en u het diner zelf afmaakt.
 • Home Cook Fresh Food Delivery, voor als je even geen zin hebt om te koken en snel iets lekkers wilt eten, dan worden de warme maaltijden thuis bezorgd. 
Privacy verklaring

Copyright © vanlieshoutvleesvee.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites